Pseudoattak uden feber
d. 11 november 2016

Som jeg har forstået det, skal vi som lider af sclerose, helst undgå at få infektioner, da det kan forværre vores symptomer. Og i den sammenhæng er jeg stødt på problemer. For det første synes jeg, at jeg kan have svært ved at mærke, om jeg er syg, da jeg altid er træt og følsom overfor kulde og varme.

For nylig syntes jeg alligevel, at jeg var ekstra skidt tilpas. Jeg tog derfor over nogle uger flere gange min temperatur, men jeg kunne ikke måle nogen temperatur forhøjelse. Det var først, da jeg i sidste uge fik ondt ved blindtarmen, og mine bihuler samtidig var ret tilstoppede, at jeg var hos lægen. Lægen tog mine infektionstal, og de var forhøjede. Jeg fik penicillin i to uger. Penicillin har hjulpet på blindtarm og bihuler, men jeg er stadig ikke færdigbehandlet, og har stadig indimellem lidt ondt ved blindtarmen. Og nu føler jeg mig så nærmest slået ud. For min temperatur var jo ikke forhøjet, så hvordan kan jeg i fremtiden finde ud af, om jeg har infektion og undgå det? Sygdom kan jo også skyldes virus, hvilket jeg også først troede. Min førlighed er blevet ret mærkbart forværret igennem de sidste måneder - måske har jeg haft infektionen gennem længere tid?

For en måned siden blev jeg vaccineret mod influenza. Kan det have haft betydning for min infektion? Jeg har taget Fampyra gennem ca. 1 1/2 år, men har holdt flere pauser pga. bivirkninger. Det giver mig bl.a. forstoppelse, kan forstoppelse ikke også irritere blindtarmen?

Kan Fampyra øge risikoen for infektioner?

Det er rigtigt, at infektioner kan forværre sclerosesymptomer, hvilket du kan læse om et andet sted på hjemmesiden "Attak eller pseudoattak". Hvis du føler dig syg og ikke har forhøjet temperatur, må du snakke med din læge om blodprøve eller anden udredning. I må sammen finde ud af, om du har en "skjult infektion", som skal behandles, og hvis du lider af forstoppelse må det også behandles. Influenzavaccinen kan ikke forklare, at du skulle have en kronisk infektion, men kan muligvis have forværret symptomerne.

Fampyra giver ikke anledning til øget infektionsrisiko. I de kliniske forsøg så man dog øget tendens til blærebetændelse, men det er siden diskuteret, om dette reelt skyldes Fampyrabehandlingen.

Skrevet d. 11 november 2016