Gå til hovedindhold

Problemer med at passe arbejde

Spørgsmål
Jeg er en pige på 32 år, der har haft sclerose i 10 år. Jeg arbejder fuldtid som hjemmesygeplejerske, men kan nu mærke at jeg, på grund af træthed, har svært ved at klare et 37 timers job. Jeg har derfor fundet et job, i en lidt anden boldgade, på 25-27 timer om ugen, hvilket vil være passende.

Mit spørgsmål er: Er det muligt at få økonomisk støtte, så jeg kan få noget der minder om en fuldtidsløn?Jeg bor i hus, er gift og har 2 børn.
Svar
Træthed er et velkendt problem for personer med multipel sclerose.

Som jeg forstår dit spørgsmål, har du ikke nogen kontakt med din kommune og jeg forstår også, at du nok ikke har haft sygefravær af betydning. Jeg går heller ikke ud fra, at du på nuværende tidspunkt har fået jobbet på nedsat tid, men at du tænker, at det kunne være løsningen for dig.

Hvorvidt du kunne være berettiget til støtte fra din kommune kan jeg ikke udtale mig om.

Inden du kontakter din kommune (Jobcentret), vil jeg anbefale dig at orientere dig på Faktasiderne om sociale emner, som du finder her på hjemmesiden under . Jeg vil specielt bede dig være opmærksom på siderne om § 56 aftale i h.t. sygedagpengeloven og fleksjob. Jeg vil ligeledes anbefale dig at læse pjecen , som du finder her: http://www.dch.dk/publ/fleksjob/index.html.

Som du vil kunne se, skal din kommune i samråd med dig, vurdere din arbejdsevne og ud fra dette afgøre, hvorvidt og hvilke støttemuligheder, du eventuelt kunne være berettiget til.

Hvis du selv beslutter at få dig et deltidsjob og som følge heraf en lønnedgang, vil jeg gøre dig opmærksom på, at det ved en senere vurdering af eventuel støtte, er af betydning, at det kan dokumenteres, at nedsat tid er valgt af helbredsmæssige grunde. Det vil derfor være en god ide, at drøfte det med din læge og sikre dig, at lægen noterer det i sin journal.

Vær også opmærksom på din ret til aktindsigt, herunder også journaloplysninger fra kontrol på neurologisk afdeling.