Gå til hovedindhold

Problemer med at magte arbejdet

Spørgsmål

Jeg vil gerne vide, hvor hårdt angrebet man skal være for at kunne gå ned i tid på jobbet og eventuelt få suppleret lønnen? Hvor skal man desuden henvende sig om det?

Jeg fik diagnosen for små 2 år siden og er stadig på fuld tid jobmæssigt, men kan mærke at jeg ikke har meget energi på hjemmefronten mere. Påtænker derfor at gå ned i tid, men kan ikke klare det økonomisk.

Svar
Det spørgsmål, som du stiller findes der ikke noget enkelt svar på. Umiddelbart vil jeg, i første omgang, henvise dig til dels at orientere dig om reglerne omkring aftale om § 56 i sygedagpengeloven og fleksjobreglerne, som du finder på vores hjemmeside under , og der under . Der findes desuden en del svar i Rådgivningspanelet, ligesom pjecen , fra Det Centrale Handicapråd www.dch.dk indeholder relevante oplysninger.

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du rådgives af din læge og den neurologiske afdeling, hvor du følges ambulant. Du skal dog også være opmærksom på, at læger ikke kan udtale sig om berettigelse til sociale ydelser, men kan vejlede dig ud fra dine symptomer.

Der findes også mulighed for at tage kontakt til den socialkonsulent i det område, hvor du bor.
Navn og træffetider ses på hjemmesiden og i Magasinet.

Hvis du ikke tidligere har været på et ophold på et af Sclerosecentrene, enten i Haslev eller Ry, kan det måske også være en mulighed for vejledning omkring det videre forløb. Henvisning til Sclerosecentrene sker gennem egen læge/speciallæge.