Gå til hovedindhold

Praktisk hjælp i hjemmet

Spørgsmål

Jeg vil spørge, om man kan søge om rengøringshjælp? Min kæreste har sclerose og er i flexjob 20 timer om ugen. Jeg selv har leddegigt og arbejder på trods af det på fuld tid. Vi bor med min kærestes to teenagebørn, to katte og en hund. Det er til tider hårdt, at få det hele til at hænge sammen, og her ville lidt rengøring virkelig være en stor hjælp, men er vi berettiget til det?

Svar

Ved ansøgning om praktisk hjælp vurderer kommunen den samlede husstand. Praktisk hjælp/rengøringshjælp efter servicelovens § 83 vil kræve besøg fra visitator, der vurderer og kommer med en afgørelse i forhold til det kommunale serviceniveau. Min umiddelbare vurdering efter din beskrivelse vil nok være, at det kan blive vanskeligt med bevilling af praktisk hjælp ligesom niveauet næppe vil kunne dække jeres behov. Niveauet i stort set alle kommuner er rengøring hver 3. uge.

Jeg vil dog synes, at I under alle omstændigheder skal forhøre jer og det kunne vel rent faktisk også være, at der kunne være andre muligheder, som I ikke er bekendt med. Jeg vil samtidig benytte lejligheden til at gøre jer opmærksom på muligheden for at få fradrag via SKAT. Jeg håber, at I begge generelt er oplyst om jeres muligheder, ellers gør brug af muligheden for at kontakte socialrådgiveren i Scleroseforeningen i det område, hvor I bor. Navn og telefontid oplyses på tlf. 36 46 36 46.