Gå til hovedindhold

Praktisk hjælp 2

Spørgsmål

Det er nu blevet for hårdt for mig at stå for rengøringen i hjemmet - især støvsugning er en opgave som tager resten af dagens kræfter Derfor spørger jeg nu: Hvilke betingelser skal man opfylde for at få bevilget hjælp til rengøring?

Min mand arbejder meget og er derfor ikke hjemme en stor del af ugen. Jeg er i fleksjob og har §100. Vi har ingen hjemmeboende børn.

Svar

&#160

Vurdering af hjælp til praktiske opgaver skal vurderes efter servicelovens § 83. Henvendelse skal ske til kommunens visitator. Kommunen vil dog vurdere behovet i forhold til medlemmer af husstanden, forstået på den måde, at er der andre i husstanden, der kan udføre opgaverne er det meget vanskeligt at få støtte til rengøring.

Efter servicelovens § 100 omkring daglige og nødvendige håndsrækninger sker vurderingen også i forhold til medlemmer i husstanden.

Umiddelbart vil jeg derfor skønne, at det nok næppe kan være en mulighed for at få hjælp til rengøring. Jeg synes dog, at du skal kontakte din sagsbehandler, der behandler din sag om dækning af merudgifter, for nærmere vejledning - også set i forhold til, at du fortsat gerne skulle kunne passe dit job.