Gå til hovedindhold

Pludseligt høretab

Spørgsmål

Jeg skriver fordi jeg pludselig har fået problemer med det venstre øre. Jeg har konstant ”susen og ringen” og hørelsen er næsten væk (mindst nedsat med 95 %).

Problemet opstod meget pludseligt: Jeg vågnede tirsdag morgen i sidste uge (15/4) kl. 05 med ovennævnte symptomer og siden har jeg haft det konstant. Har været hos min egen læge og han mener at alt ser helt normalt ud. Han henledte efterfølgende opmærksomheden på at det måske kunne have noget med min sclerose at gøre.


Mit spørgsmål er nu, om du mener man kan få ovennævnte problemer som følge af sclerose? Og hvad kan jeg i så fald gøre for at bedre det? Findes der medicin eller hvad kan jeg forsøge? At hørelsen næsten er væk er naturligvis træls, men det værste er den konstante susen og ringen – det driver mig til vanvid.

Ved ikke om det er af betydning, for din mulighed for at give mig et svar, men her er lidt oplysninger om mig selv og mit sygdomsforløb: Jeg er en mand på 58 år der har haft sclerose siden 1999. Den måde jeg mærker sygdommen mest på er ved føleforstyrrelser/smerter (primært i ben, knæ og fødder), vandladningsproblemer, balance problemer, træthed og noget koncentrationsbesvær. Jeg har derimod aldrig haft problemer med synet.

Svar

Først og fremmest skal du undersøges af en ørelæge. Det er trods alt sjældent, at man ser høretab som et isoleret symptom ved sklerose, og da der findes andre årsager til pludseligt høretab, bør man være meget grundig i udredningen af symptomet, inden man retter mistanken mod din sklerose. 

Du kan kontakte din skleroselæge, med henblik på Medrol-behandling af attakket. Under alle omstændigheder må man forvente at tilstanden bedres spontant, når attakket efterhånden klinger af.