Gå til hovedindhold

Pensionssamtale mellem jobskifte, har pensionsrådgiveren gjort hvad han skulle

Spørgsmål
Jeg er nydiagnosticeret (d. 22. december 2010) og er kommet noget i klemme, rent forsikringsmæssigt.

Jeg skiftede job i foråret, hvor jeg kom fra et job, hvor jeg var dækket med alle slags forsikringer. Da jeg så skiftede job, gik tiden og sundhedsforsikring m.m. blev udskudt og udskudt.

Midt i sygdomsforløbet, med undersøgelser, mistanke om sclerose m.m., kom der ekstremt meget fokus på emnet og spørgsmålet om hvordan er jeg dækket. Jeg er nu meget i tvivl, om jeg har de rigtige dækninger, og om jeg overhovedet er dækket. Jeg var så heldig at kunne få en sundhedsforsikring, tab af erhvervsevneforsikring m.m. gennem en virksomhedsordning (pensionsopsparing) uden at skulle afgive helbredsoplysninger. Dette faldt på plads d. 9. december 2010.

Min pensionskonsulent har oplyst mig flere gange, pr. mail, om at alt var dækket fra d. 9. december 2010. Jeg har imidlertid nu modtaget en police på dækningen Her står der – meget uheldigt - under kritiske sygdomme, at der er en karensperiode på 1 måned efter tegningstidspunktet. Det skræmmer mig jo en hel del, da jeg gik fra (troede jeg) at være dækket, til ikke at være dækket, fordi diagnosetidspunktet er indenfor karensperioden.

Pensionskonsulenten har, i min verden, givet mig urigtige oplysninger - som sagt. dokumenteret på flere mails.

Jeg er også i tvivl om min tab af erhvervsevne forsikring dækker mig alligevel, da det med karensperioden, står under "kritiske sygdomme" i policen?

Det skal slutteligt siges, at jeg i dag er frisk, 28 år gammel, og ingen umiddelbare problemer har med sclerosen. Men ulempen ved denne sygdom er jo, at man ikke ved hvordan morgendagen ser ud.
Svar
Først og fremmest er det er rigtig positivt, at du kan indtræde i pensionsordningen hos den nye arbejdsgiver uden at afgive helbredsoplysninger.

Om pensionskonsulenten har rådgivet dig ordentligt i den forbindelse, skal jeg ikke afgøre. Han er ikke ansat til at gennemgå vilkårene fra a-z, men jeg kan godt forstå du er skuffet, hvis du havde fået stillet en udbetaling fra kritisk sygdom i udsigt. Spørgsmålet er, om det ville have ændret på dine muligheder, hvis han havde fortalt dig om karensperioden på kritisk sygdom - hvilket jeg ikke tror er tilfældet.

Med andre ord, ville du nok tage imod ordningen alligevel.

Hvad angår tab af erhvervsevne forsikringen, er kravene for udbetaling fra denne dækning anderledes. Du skal miste din erhvervsevne typisk med over 50% før den starter udbetaling.