Gå til hovedindhold

Pause i medicinopstart efter Tysabri

Spørgsmål

Hvor længe skal man normalt vente mellem medicinsk behandling? Jeg stoppede med Tysabri i september, da jeg desværre ikke kunne tåle det.

Jeg har siden da ikke fået nogen former for medicinsk behandling, så det er 4 måneder siden nu. Kan det være rigtigt, at man skal vente så længe, på at man skal prøve noget andet? Min gangfunktion er meget dårlig, og har været det de sidste 8 månder nu. Det er bare ikke sjovt.

Svar

Jeg forstår godt din bekymring. Tysabri undertrykker immunsystemet som del af sin virkningsmekanisme. Den såkaldte immunsupprimerende effekt er tilsigtet for at bremse sygdomsaktiviteten ved sclerose, men det kan også være en bivirkning generelt set, som gør at man ikke straks efter ophør med Tysabri vil starte på anden immunsupprimerende medicin mod sclerose.

Typisk holder man pause - i ca. 3 måneder i dit tilfælde. Men det kommer bl.a. an på hvilken medicin man vælger at fortsætte med og på den konkrete patients blodprøvesvar. Jeg synes, du skal kontakte din scleroseklinik og få forklaret planen også tidsplanen for din videre behandling.