Gå til hovedindhold

På rejse en måned i USA med Avonex

Spørgsmål

Jeg er 36, gift og mor til 3 små. Har fået MS for 18 måneder siden og er på Avonex. Jeg vover pelsen og tager til USA om 2 uger i en måned med min familie.

Avonex skal på køl. Det er rigtig rigtig besværligt for os, når vi skal rejse rundt så mange steder. Har I nogle fif, der kan gøre det lettere for os? Kan jeg lade pennen blive hjemme og blande selv og undgå afhængighed af køleskab? Hvad hvis jeg glemmer Avonex i et køleskab og kører 600 km videre. Kan jeg undvære injektionerne? Kan jeg kontakte en læge, et apotek eller et hospital for at købe ny Avonex?

Svar

Det lyder som en rigtig god ide at tage på rundtur i USA en måned med familien.
Det er rigtig, at det kan være besværlig at rejse rundt med medicin, hvor man hele tiden skal holde øje med, om medicinen nu også er kold nok, og  det kan give mange spekulationer, om det nu også er muligt at opbevare medicinen koldt, når man kommer til et nyt sted. Heldigvis kan du få Avonex som tørstof, dvs at det ikke skal opbevares koldt. I dit tilfælde vil jeg syntes at det vil være det nemmeste for dig, men du er nød til at kontakte din sygeplejerske for at få en tid, inden du tager af sted til oplæring i at blande og tage Avonex.

Da Avonex er hospitalmedicin og meget dyr medicin, er det ikke muligt at købe det på et apotek, så det er vigtigt, at du husker at få det med hver gang. Evt kan du have det sammen med dine personlige ting, så du ikke glemmer det. Men hvis du skulle glemme den, er du nød til at holde pause med medicinen, indtil du igen kommer hjem. Det er der ikke noget farligt i, Avonex beskytter 32 % og da koncentrationen af Avonex i kroppen gradvis aftager over en periode på 4 uger, er du ikke ubeskyttet den uge eller 14 dage, du ikke har taget din medicin, når du allerede har taget det i 18 måneder.
Jeg håber rigtig meget, at du får en dejlig rejse uden bekymring omkring Avonex behandlingen.