Gå til hovedindhold

Opskrift på proteindrik

Spørgsmål

Jeg talte med personlet nede på Ry, og de mente at proteindrik ville være godt for mig. Problemet er bare at jeg ikke kan finde nogen opskrifter.

Så derfor håber jeg lidt at du kan hjælpe mig med en sådan? Eventuelt en grundopskrift, hvor jeg så selv kan tilsætte frugt/grønt.

Svar

Der er flere muligheder for proteinpulver, men en af dem som hyppigst er anvendt er valleprotein, som indeholder alle aminosyrer. Proteinet er et mælkeprodukt, men indholdet af fedt er meget lavt. 20 g valleprotein, som svarer til 1 spsk, svarer til 15,4 g protein, 0,4-1,2 g kulhydrat og 1,7 g fedt. Ved 2 spsk får du 3,2 g fedt fra valleprotein og over 30 g protein.

Her har jeg et forslag på en opskrift:

Smoothie af hindbær

Ingredienser: 2 spsk ren valleprotein, ½ moden banan (eventuelt en mango, kan udelades men giver sødme), 150 g frosne hindbær (optøede), 1-2 spsk jomfruolivenolie eller rapsolie, lidt stødt kane, lidt vanillepulver eller ¼ stang vanilje, fintrevet skal og friskpresset saft af ¼ økologisk citron, 2 dl sojamælk, havremælk eller minimælk.

I forhold til ovenstående ingredienser, bør valleproteinet for eksempel være   (fra Naturdrogeriet). I forhold til vanillien, er det vigtigt at det er vanillepulver og ikke vanillesukker (vanillepulver kan for eksempel købes hos Urtekram).

Fremgangsmåde:

1) Kom valleprotein, banan, bær, olie, kanel og vanillepulver og citronskal og citronsaften i en blender eller foodprocessor.

2) Hæld nok sojamælk, havremælk eller minimælk i blenderen, så de øvrige ingredienser lige er dækket, og tænd så for blenderen.

3) Lad blenderen køre lidt. Hvis ikke det hele blandes, så sluk blenderen. Rør det hele godt rundt. Kør blenderen igen og se om det nu går bedre.

Drikkens konsistens kan blive cremet.

Hindbærrene kan erstattes af blåbær, solbær, brombær eller skovbær. Mørke bær har et højt indhold af antioxidanter, der indeholder naturlige antioxidanter. Hvis bærrene bruges frosne får du softice, hvilket jo er rart i varmt vejr.

Fremstil eventuelt en dobbelt portion og stil resten i en kande i køleskabet, som et hurtigt måltid senere på dagen. Du kan også komme resten i en termokande, så du har et mellemmåltid på arbejdet.

Opskriften er taget efter bogen af Oscar Umahro Cadogan.