Gå til hovedindhold

Opsagt ulykkesforsikring, fordi mit forsikringsselskab stopper i DK

Spørgsmål
Jeg havde en ulykkesforsikring hos et selskab, som ophørte med at tegne ulykkeforsikringer i DK. Jeg fik derfor valgmuligheden at tegne en ny ulykkesforsikring, hos det selskab der skulle overtage sagerne fra det gamle, eller jeg kunne vælge at tegne hos et helt andet selskab.

Jeg valgte at søge hos selskabet der overtog, men fik afslag grundet sclerose. Kan det være rigtigt?

Et andet spørgsmål:

Jeg har snakket med Alm. Brand angående ulykkesforsikring og har modtaget en police uden at skulle oplyse eller skrive under på nogen helbredsoplysninger. Her spekulere jeg på, om jeg bare skal tegne hos Alm. Brand. og hvordan er jeg så dækket? Har fået diagnosen sidst i januar 2010 og derfor inden jeg tegner forsikringen hos dem. Kan de afvise en eventuel sag grundet dette?

Hvis det er tilfældet, er det så bedre at tegne en forsikring hos enten H-G-F eller Handi Forsikring?
Svar
Normalt vil du være berettiget til at fortsætte ulykkesforsikring i det selskab der har overtaget sagerne og dermed risikoen fra det gamle selskab, der ikke længere er i Danmark. Hvis ikke det er tilfældet er du jo ikke bedre stillet end hvis du henvender dig til et hvert andet forsikringsselskab i Danmark. Så jeg ville da anke over igen at skulle udfylde helbredsoplysninger.

Så vidt jeg ved, tegner Alm. Brand ikke ulykkesforsikring uden helbredsoplysninger, men der kan være tale om passiv accept, hvor det i enten policen eller vilkårene står at du ikke fejler noget, så jeg vil anbefale dig at læse materialet ordentligt igennem inden du beslutter dig, eller kontakte dem og få det bekræftet.

H-G-F eller Handi Forsikring er, som du selv nævner, en alternativ mulighed, hvis det andet ikke lykkes.