Gå til hovedindhold

Økonomisk hjælp til tandbehandling

Spørgsmål
Jeg har altid haft sådan nogle flotte tænder, men det har jeg bestemt ikke mere. Jeg har det som om at mine tænder bliver mindre og mindre, og i dag da jeg kiggede mig i spejlet, så jeg at mit tandkød så helt forkert ud, gråligt og helt vildt hævet og ømt.
Jeg er dybt ulykkelig, da jeg også synes mine tænder er blevet beskidte og ulækre at se på, slet ikke så hvide som før.

Jeg hverken ryger eller drikker kaffe og te, og jeg har altid passet mine tænder, men det her tør jeg ikke gå til tandlægen med, det koster sikkert en formue, kan jeg få noget hjælp til, hvad det kan være? Jeg har haft sclerose i 6 år og jeg er førtidspensionist.
Svar
Det lyder jo ikke godt. Du bør under alle omstændigheder gå til tandlægen og få lavet en undersøgelse. Før man ved hvad der er galt med dig, ved man heller ikke hvor man skal søge hjælp.
Tandlægen kan så stille de nødvendige diagnoser og lave en behandlingsplan. Hvis der er flere behandlingsmuligheder, kan tandlægen lave forskellige behandlingsoverslag ud fra de mulige behandlinger. Tandlægen kan også i behandlingsoverslaget skrive om den formodede årsag til tændernes og tandkødets tilstand.

Du skal så kontakte din sagsbehandler i din kommunes bistandsafdeling og forelægge din sag. Sagsbehandleren kan hjælpe dig med, hvilken paragraf du skal søge om hjælp under henvisning til. Samtidig vil sagsbehandleren også se på din økonomiske situation, da hjælpen meget ofte er afhængig af denne. Når man er på pension er der ofte en egen betaling, som de vil regne ud for dig.
Håber ikke det er så slemt som du frygter, men se at komme til tandlægen, så du kan få at vide hvad der er galt.