Gå til hovedindhold

Øjenstyret Computer

Spørgsmål

Min gode veninde, som jeg også er ledsager for via Bruger-hjælpeformidlingen i KBH og som er medlem af foreningen, sidder på plejehjem i Lyngby og kan intet andet end bevæge øjne og mund, dog uden noget særlig lyd.

Jeg kunne godt tænke mig at præsentere hende for en øjenstyret computer, da det kunne være en mulighed for hende at kommunikere lidt med omverdenen. Jeg er usikker på, om hun kan bruge den, da hun de senere år er begyndt at skele. Mon I ved noget om, hvor man evt. kunne få en sådan på prøve?

Svar

Det lyder som en rigtig god mulighed for din veninde. Det vigtigste er helt klart at finde ud af om det er noget din veninde kan profilere af.

Det skal vurderes, om hun kan benytte en øjenstyret computer, hvad vil hun få ud af at benytte den, hvilke funktioner kan hun opnå og i givet fald, hvilken type udstyr hun så skal tilbydes.

Der er behov for at finde frem til det rigtige for at kunne få et resultat, som din veninde også kan brug og forhåbentlig være tilfreds med.

I alle kommuner er der afdelinger der behandler sager om kommunikationshjælpemidler, og jeg vil foreslå, at du sammen med din veninde henvender jer til kommunen, med din venindes ønske om mulighed for kunne komme til at kommunikere igen.