Gå til hovedindhold

Øjensmerter

Spørgsmål

Jeg har haft sclerose siden 1998. I december fik jeg et attak i højre øje (dette var mit 3. attak). Jeg gik på arbejde og det blev mindre. I uge 5 vender smerterne dog tilbage og og jeg må sygemelde mig i en uge. Jeg prøvede at arbejde men efter endnu en uge måtte jeg gå hjem.

Jeg er stadig sygemeldt og mit spørgsmål er nu: Hvad kan jeg gøre for at mindske disse smerter og komme på arbejde igen?

Svar

Jeg går ud fra at du mener smerter bag øjnene, og at de forværres ved øjenbevægelser som det er typisk ved synsnervebetændelse(?) Du skriver heller ikke om synet er bedret; som regel forsvinder smerterne før synet når et stabilt niveau med hel eller delvis heling. Det er ret lang tid at du oplever smerter - længere end gennemsnittet - og jeg vil anbefale dig at søge øjenlæge for at se om der er alternative forklaringer på smerterne.

 

Du kan eventuelt tage Ibubrufen tabletter, 200 mg stykket, op til 3 gange dagligt. De kan købes i håndkøb. Du bør ikke tage tabletterne, hvis du har tendens til sur mave/mavesår. Du kan i så fald istedet prøve 1 gram panodil 3 gange dagligt, for at se om det afhjælper symptomerne.

 

Mest sandsynligt er at smerterne stille og roligt forsvinder.