Gå til hovedindhold

Nedsat kraft over anklen

Spørgsmål

Jeg er en ung mand på 24 år som siden starten af 2009 har haft problemer med højre fod. Jeg er en meget aktiv cykelrytter og fysioterapeutstuderende, hvorfor jeg kender min krop rigtig godt.

Det hele startede som sovende fornemmelser i foden. Jeg var ved egen læge samt neurolog, som ikke kunne påvise noget.

Jeg har gennem hele perioden været meget bange for symptomerne og især for sclerose. Derfor har jeg i en periode taget antidepressiv medicin, som jeg dog er trappet ud af nu.

Mine symptomer er: Nedsat dorsal fleksion, ømhed svarende til talocural leddet, af og til snurrende fornemmelse i foden og ømhed af nederste del af m. tibialis ant.

I maj og juni måned oplevede jeg ingen af de ovenstående symptomer, hvorfor jeg troede det var helt væk. Det kom dog igen i juli måned.

Senest har jeg været ved en ortopædkirug som tog røntgen. Billederne viste intet, men han mente at det var betændt ledvæske. Jeg skulle derfor tage en Ipren-kur i 4 uger.

Problemet er, at jeg ikke rigtig tror på den diagnose og stadig er rigtig bange. Tænker på det konstant og det gør mig skør. Min balance, syn og resten af kroppen fungere fint. Dog føler jeg mig af og til utilpas og svimmel, men måske er det psykisk fordi jeg stresser så meget over det situationen.

Hvad tror du?

Svar

&#160

Hvis du reelt har nedsat kraft over anklen og føleforstyrrelser, kan man undersøge symptomerne neurofysiologisk, hvilket vil sige, at man måler på nervernes ledningsevne. Det kan meget vel være et tryk på en nerve der udløser dine symptomer og det vil man kunne se i undersøgelsen.

Jeg kan desværre ikke sige noget mere konkret om dine symptomer i diagnostisk øjemed, da det kræver en grundig udspørgen og neurologisk undersøgelse og det vil være forkert at besvare dit spørgsmål på andet grundlag. Du bør derfor snakke med din neurolog igen, hvis du stadig har symptomer.