Gå til hovedindhold

Nabostøj

Spørgsmål

Jeg har, på mange måder, et velfungerende liv, trods sclerosen. Jeg er i fleksjob, har en handicapbil til transporten til og fra arbejdet - så på dette område fungerer alt som det skal.

Mit problem, som giver meget stress og ødelægger min hverdag, er forholdene i min bolig. Jeg bor i en ældre lejlighed beliggende på 1. sal, hvor trapperne giver problemer. Det største problem er dog min underbo, som larmer forfærdelig meget.

Der har været ført en lang sag mod min underbo, fra ejeren af husets side, men den er efter 1½ år endt med ingenting, og personen bliver boende. Min underbo, der altid er beruset, har ved flere lejligheder truet mig, hvilket har gjort, at jeg er blevet bange for at bo hvor jeg bor.

Desuden gør larmen fra lejligheden neden under at jeg ofte, for eksempel, ikke kan høre radio eller se tv.

Jeg aner ikke, hvad jeg skal stille op. For tiden sover jeg meget hos min kæreste eller mine forældre, men begge dele er midlertidige løsninger, og er meget anstrengende for mig.

Jeg vil nu høre om du eventuel kunne give et godt råd, til hvordan dette problem kan løses?

Svar

Det er et stort problem med støjende naboer/underboere.

Jeg forstår det sådan, at der fra udlejers side er forsøgt at gøre brug af lejelovens regler om opsigelse, se eventuelt her. Hvis det ikke er muligt at opsige lejeren, er der jo nok desværre ikke anden mulighed for dig, end at finde en anden bolig.

Kontakt din kommune for at høre om dine muligheder for bolig med egnede adgangsforhold. Se eventuelt www.handicapbolig.dk.