Gå til hovedindhold

Muligheder for ekstra støtte under uddannelse

Spørgsmål

Min datter på 22 år har sclerose og har haft diagnosen i 10 år. Hun er i gang med en uddannelse til klinikassistent hos den kommunale tandpleje (hun er elevlønnet) og mangler ca. 1½ år, så lige nu står hun over for nogle af de afgørende etaper, i forhold til eksamen m.m.

Hun har tidligere, med nød og næppe, taget en HH. Grunden til var meget svært for hende at gennemføre, er at hun har nogle problemer med at huske osv. Dengang gjorde vi ikke brug af noget ekstra hjælpe, så som ekstra forberedelsestid m.m.

Mit spørgsmål er nu: Er der noget hjælp at hente nogen steder, så hun kan få kæmpet sig igennem den sidste tid af uddannelsen? I så fald: Hvordan griber man det hele an?

Svar

&#160

Ud fra det du skriver, vil jeg vurdere at den bedste løsning ville være at strække uddannelsesforløbet, frem for at presse forløbet ind under ”normal” tid. Det vil sige, at I tager kontakt til kommunen, skolen og lærepladsen, for at finde økonomisk og praktisk løsning for et længere uddannelsesforløb end det planlagte.

 

Det er almindelig praksis inden for uddannelsessektoren, at man finder løsninger på denne type problemer. Da hendes arbejdsplads allerede har udvist fleksibilitet, ved at tage hende ind som elev, tror jeg også at der findes en løsning på det derfra.

 

Jeg tror at det er vigtigt, at din datter ikke føler sig presset på tid, hvorfor det derfor vil være den bedste løsning at fjerne dette unødige pres. Det er vigtigt hun kommer fornuftigt videre inden for det område hun nu har valgt at ville arbejde, og så samtidig erkende, at hun, som så mange andre, skal bruge lidt længere tid end det nominerede.

 

Det kan så senere tages op, om der er forhold der gør, at hun skal benytte sig at tilbuddet om, blandt andet, ændrede eksamensvilkår.

 

Det er dejligt at se at hun er målrettet om hvad hun vil. Jeg ønsker hende held og lykke.