Gå til hovedindhold

MS behandling på Grønland

Spørgsmål

Jeg er i den heldige situation, at jeg har fået fast arbejde i Nuuk, men samtidig også i den uheldige situation, at jeg har MS. Jeg er patient på OUH og har fået at vide, at jeg bliver overflyttet til Rigshospitalet, men mere ved jeg ikke endnu.

Jeg rejser om to måneder og har ikke fået afklaring på noget som helst omkring overflygning, procedurer eller medicin endnu. Har bedt OUH om, at ligge mig forrest i bunken, men når det drejer sig om så stor en beslutning som at flytte derop, så er det lidt frustrerende ikke at have nogle svar - eller kan finde en som kan give mig nogle svar om, hvad der plejer at gøres i sådan en situation. Så hvad er proceduren, kan eksperterne give mig nogle svar?

Svar

Hvis man har MS og bor på Grønland, skal man gå til kontrol og modtage behandling på Dansk Multipel Sclerose Center på Rigshospitalet, da der ikke er nogen MS klinikker på Grønland. Når du har flyttet din folkeregisteradresse til Grønland, kan lægerne på Rigshospitalet søge om kaution til din behandling, og du kan derefter få tid til undersøgelse. Det er vigtigt, at papirerne bliver ordnet i god tid, så det praktiske kan falde på plads, og du kan blive set på Rigshospitalet inden du rejser.