Gå til hovedindhold

Motorcykel

Spørgsmål

Jeg vil høre om der er mulighed for at jeg, når jeg har sclerose, kan tage kørekort til motorcykel?

Jeg har handicapbil med ekstra udstyr, hvilket omfatter bremse og speeder i hånden og automat-gear. Jeg bruger det dog ikke så ofte, sådan set kun når jeg en gang i melem kan mærke at mine ben ikke kan.

Jeg er så nu blevet meget intresseret i at få kørekort til motorcykel, hvilket er en stor fælles interesse for min kæreste - og jeg kunne godt tænke mig selv at køre kunne køre.

Motorcyklen vil altså ikke være mit transportmiddel, det er min bil, motorcyklen vil udelukkende være min hobby.

Derfor spørger jeg: Har du nogen erfaring med om denne mulighed i forhold til at have sclerose?

Svar

Det lyder som en dejlig interesse du har fået, og jeg kan godt forstå at du kunne tænkte dig selv at køre.

 

Jeg ved desværre ikke om det er muligt for dig at tage kørekort til en MC, men jeg vil råde dig til at tale med din læge om det. Om det så skal forelægges embedslægen er lidt usikkert. Men det lyder lovende hvis du er i stand til, på forhånd, at mærke om du kan bruge dine ben eller ej, for så kan du lade være med at køre de dage, hvor benene ikke vil som du.

 

Jeg har ikke hørt om andre med sclerose, der har kørt på motorcykel, med jeg ved at Sahva auto og foreningen af polioramte vurderer og tilpasser special-løsninger i køretøjer. Sahva Auto har større 3-hjulede scootere, der kan køre hurtigere end normale scootere, og disse har jeg set lavet til betjening med hænderne. Jeg ved godt at det ikke er en motorcykel men hvis det andet ikke kan lykkes, er det måske en middelløsning.

 

Du fortæller at du har en handicap bil som dit hovedtransportmiddel og jeg kan godt forstå at du pointerer at en MC ikke er det transportmiddel, du skal køre på hver dag. En MC kan du ikke/svært medbringe eventuelle hjælpemidler på, kan sansynligvis ikke køre på om vinteren og du nævner selv at du ikke altid er istand til at bruges dine ben og derfor skal bruge håndbetjningen.

 

Men selvom du næver at en MC kun er ment som brug til hobby, bør du nok være forberet på at din kommune måske vil tage den i betragtning næste gang du søger om udskiftning af bil, simpelthen fordi den er et transportmiddel du kan benytte.