Gå til hovedindhold

Modiodal efter behov

Spørgsmål
"Modiodal gives som tabletter på 100 mg i en dosis på 1-2 (eventuelt op til 4) tabletter dagligt. Man kan udmærket nøjes med at bruge Modiodal som behandling ved særligt behov i forbindelse med for eksempel sociale arrangementer".
Dette er taget direkte fra jeres side, men det fremgår bestemt ikke af indlægssedlen, og min læge har på direkte forespørgsmål fra mig også benægtet.
Hvad er rigtigt? Jeg får fire tabletter om dagen, men kan stadig sove det meste af døgnet. Jeg er mand 64 år og fik konstaret primær progressiv MS i en alder af 59.
Svar
Der er mange mennesker med MS, der har god effekt ved at bruge Modiodal efter behov.
Undersøgelserne der ligger til grund for Modiodalbehandling ved MS, som iøvrigt ikke har vist sikker effekt af behandlingen, blev lavet med en fast daglig dosering, hvorfor det bliver anbefalet i indlægssedlen. Det er dog ikke altid daglig dosering, der er patienternes behov, hvorfor man sommetider må søge andre veje, for at løse problemerne i praksis. Det er ikke altid Modiodal har effekt, og hvis det ikke virker på dine træthedsgener, bør du stoppe behandlingen.