Gå til hovedindhold

Mitoxantrone induktionsbehandling

Spørgsmål

Jeg har været på novantrone i et halvt år - som det første medicin jeg fik mod sclerosen og som hjalp enormt godt - hvorfor jeg nu er skiftet ovet til betaferon.

Mit spørgsmål er nu: Skulle det nu ikke fungere nær så godt - så rolatoren og kørestolen skal findes frem igen - kan man så starte på novantronen igen? Hvis min krop og hjerte altså igen, kan blive godkendt til det.

Svar

Mitoxantrone eller Novantrone er en kraftig, immundæmpende medicin, der kan bremse sygdomsforløbet både ved attakvis og fremadskridende sklerose.

 

Det har vist sig, at kortvarig behandling med mitoxantrone inden opstart med behandling med beta-interferon giver en mere effektiv sygdomskontrol end almindelig interferon-behandling. Man er derfor begyndt at bruge såkaldt induktionsbehandling med mitoxantrone i 6 måneder efterfulgt af almindelig interferon-behandling til udvalgte patienter. Der er data, der tyder på at induktionsbehandling med mitoxantrone også kan være gavnlig ved opstart med Copaxone.

 

Skulle man være uheldig at få behov for kraftigere behandling på et senere tidspunkt, er der intet til hinder for at genoptage behandling med mitoxantrone.