Gå til hovedindhold

Mister jeg retten til efterløn

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål til jer, som jeg går og tænker meget over, og håber I kan hjælpe mig med. Jeg er 61 år, arbejder på fuld tid, men fik for ca. et halvt år siden diagnosen MS (uden attak). Da jeg fyldte 60 år, fik jeg mit efterlønsbevis, og dengang var jeg jo rask. Nu er situationen en anden. Efter at jeg fik sclerose har jeg fået en §56 ordning med min arbejdsgiver. Derfor vil jeg gerne spørge, om det har nogen indflydelse på, at jeg kan gå på efterløn, hvis sclerosen vil udvikle sig, og det bliver vanskeligt for mig at blive ved med at arbejde. Har det nogen betydning for mig, hvis jeg vælger at gå på efterløn som 62-årig og har haft fravær i forbindelse med min §56-ordning? Her tænker jeg på mine pensioner m.m.

Svar

Når du har modtaget efterlønsbeviset, har du ret til at vælge efterlønnen, når du vil. Hvis du må forlade arbejdsmarkedet på grund af sygdom, mister du ikke retten til efterløn. Borger.dk beskriver reglerne udmærket under spørgsmål
Kan jeg få efterløn.

Du spørger til dine pensioner, jeg regner med, at det er pensionsordninger, som er en del af din ansættelse og evt. også pensionsordninger, som du selv indbetaler til. Pensionerne er indberettet og vil få indflydelse på efterlønsberegningen, du kan foretage en vejledende beregning her på Efterlønsberegner.dk. Din A-kasse kan også vejlede dig.