Gå til hovedindhold

Min hjælper har lavet skade, hvem skal erstatte

Spørgsmål

Min hjælper har lavet en småstor (selvforskyldt) skade på min bil, der kan klares med en del pladearbejde. Jeg undrer mig over hvordan skyldsspørgsmål bliver afgjort i et sådan tilfælde tilfælde.

Har mit hjælperfirma, som er arbejdsgiver, ikke et ansvar i denne situation? Eller må jeg selv erstatte både selvrisiko og præmieforhøjelse?

Det er for mig, som den handicappede der ikke kan køre bil og derfor er afhængig af hjælp, at hjælperen kører min bil.

Jeg har talt med hjælperfirmaet, som siger at de ikke dækker dette ansvar. Både hjælper og bruger sættes på denne måde i en pernibel situation.

Når det gælder ødelagt indbo, dækker hjælperfirmaets ansvarsforsikring, det samme skulle vel gælde når det drejser sig om skade på køretøj?

Svar

Som jeg læser det, har hjælperen kørt dig i din bil og har i den forbindelse bulet bilen.

 

Det vil altid være bilens forsikring der skal dække skaden, og den selvrisiko eller det bonustab skaden medfører, vil ryge tilbage på den registrerede bruger/ejer af bilen, det vil sige dig. Hvis du skal have noget af det tabte ind igen, skal det være en aftale der er indgået direkte mellem dig og hjælperfirmaet ved skade på biler, altså at de påtager sig det tab det har medført for dig, at din bil blev skadet.