Gå til hovedindhold

Min bil blev påkørt, hvordan får jeg dækket ekstra udgifter

Spørgsmål

Jeg har været så uheldig at blive påkørt i min handicapbil, af en bilist der overså hans ubetingede vigepligt. "Jeg så dig ikke" var hans begrundelse. Nu er det sådan at jeg ikke lige kører rundt i den mindste bil, men en 8 personers bus som er bygget til mine behov. Derfor kan jeg heller ikke få stillet en bil til rådighed mens min egen er på værksted, og det skal den være i ca. 2 uger. I disse 2 uger skulle jeg gerne på arbejde 30 km fra min bopæl, til en eksamen i forbindelse med min uddannelse, og på sygehuset for at modtage min medicin. Derudover er jeg fortabt når jeg eksempelvis skal til fys. træning og handicapridning, og mine børn kommer ikke til deres fritidsaktiviteter. At klare indkøb til dagligdagen bliver også en udfordring, da jeg bor på landet ca. 7 km fra indkøbsmuligheder. Jeg er kort sagt låst i mit hus, mens min bil er på værksted, og det koster i tabt arbejdsfortjeneste plus det andet der er vigtigt for mit velbefindende.

Min forsikring vil ikke yde kompensation, og skadevolders forsikring vender ikke tilbage til mig. Kommunen vil ikke hjælpe med brand og redning, da det er skadevolder der bærer skylden, og de derfor ikke vil tage denne udgift. Kan jeg på nogen måde stille erstatningskrav til skadevolders forsikring, og hvad er rimeligt at stille krav om? Kan jeg kun stille krav om tabt arbejdsfortjeneste, eller må jeg bare indse at jeg bærer ene og alene udgiften og omkostningerne på, at en anden påkører mig og ødelægger min bil.

Svar

Det er en kedelig situation du er havnet i, og ud fra din beskrivelse kan jeg se, du har taklet sagen som den normalt bør takles. Det er altid skadevolders forsikring der skal dække evt. ekstraudgifter i forbindelse med at din bil er på værksted, og derfor er det også dem, der skal anerkende udgifterne. Det at de ikke vender tilbage, besværliggør jo processen rigtig meget. Hvis du ikke kan få dem i tale, og hvis du er i tvivl om hvad du er berettiget til og ikke, vil jeg anbefale dig - før en advokat eller lignende drages ind i billedet - at kontakte Forsikring & Pension, her vil de normalt gerne hjælpe med information om din retsstilling.