Gå til hovedindhold

Mere normal MR-skanning

Spørgsmål

Jeg vil spørge om sklerose kan forsvinde?

Jeg var på sygehuset i september 2006, hvor man fandt ud af at jeg havde rygmarvsbetændelse. Siden gik jeg jævnligt til kontrol, med det resultat, at man, i juni 2008, sagde at det havde udviklet sig til sklerose.

I marts måned, året efter, overgår jeg så til et andet sygehus, hvor lægen får mig skannet i hovedet og rygmarven. Ved denne skanning finder de en skade i hovedet og rygmarven viser sig helt normal.

Ifølge disse resultater skulle alt jo være godt, problemet er bare , at jeg har det dårligere nu, end da jeg fik diagnosen.

Jeg træner, trods smerter, 3 gange om ugen og bevæger mig i øvrigt meget (jeg har fået at vide, at det ville være bedst, smerterne til trods).

Svar

Du spørger om sclerose kan forsvinde og desværre er svaret nej. Man kan heller ikke sige, at en mere normal skanning, betyder at din sclerose er væk.

Diffuse skleroseforandringer kan være svære at opdage i rygmarven og man kan ikke udelukke, at der stadig er aktive sygdomprocesser, i de tilfælde hvor MR-skanningen ellers ser ud til at være normal.

Du fortæller også at man har set et et plak i hjernen, hvilket vidner om at sygdommen har spredt sig til andre dele af centralnervesystemet. Så selvom skanningen ser fredelig ud, kan man altså godt blive mere syg.

Du kan læse mere om, hvordan diagnosen dissemineret sclerose kan stilles trods normale undersøgelser, et andet sted på hjemmesiden:

http://temp.scleroseforeningen.dk/Sp%C3%B8rgepanel/Sp%C3%B8rgsm%C3%A5l%20og%20svar/L%C3%A6ger/Diagnose/Diagnose%20og%20unders%C3%B8gelser.aspx.