Gå til hovedindhold

Méngrad for sclerose

Spørgsmål

Jeg har fået konstateret sclerose i maj måned. Jeg har en privat ulykkesforsikring, her er dissemineret sclerose nævnt som sygdom der erstatningsmæssigt sidestilles med ulykkestilfælde. Der står også, at den medicinske invaliditetsgrad = méngrad fastsættes i overensstemmelse med Arbejdsskadestyrelsens méntabel, men jeg kan ikke finde sclerose på denne tabel.

Derfor vil jeg gerne vide om der en fast % for sclerose. I øjeblikket har jeg ikke særlig store mén af sygdommen, og arbejder som jeg plejer, men jeg kan ikke finde ud af, om jeg skal kontakte min forsikring, eller jeg skal vente, til jeg får større gener af sygdommen.

Svar

Når der henvises til Arbejdsskadestyrelses méntabel, er det selvfølgelig for at have nogle retningslinier at gå ud fra. Méngraden fastsættes forskellig afhængig af hvor store gener man har af sygdommen. Såfremt der fastsættes en méngrad nu, og din situation forværres, er der mulighed for at få genoptaget sagen.

Såfremt du ikke føler du pt. har større gener og derfor et mén, kan du altid kontakte forsikringsselskabet blot for at høre hvordan dækningen virker i sådan en situation. Hvis du ikke bryder dig om at omtale dig selv, kan du blot sige, du kender en der er blevet ramt af sclerose, og derfor gerne ville høre hvordan du er stillet, hvis det sker for dig. Alternativt kan du høre Arbejdsskadestyrelsen, der jo er en uafhængig instans.