Gå til hovedindhold

Medicin udlevering

Spørgsmål

Kan det være rigtigt, at man selv skal hente sin medicin på sygehuset? Jeg mangler Copaxone og mailede til min sygeplejerske i Viborg i går. Hun ringede til mig og sagde, at jeg selv skulle komme til Viborg og hente det - en køretur på 60 km hver vej - fordi det er for dyrt at sende med Post Danmark, som de plejer. Hun spurgte, om jeg ikke kendte en der kørte fra Viborg til Mors hver dag, så var problemet jo løst. Det gør jeg ikke, og hvis jeg gjorde, ville jeg ikke ulejlige dem med det. Jeg blev lidt paf, men der var intet at gøre. Så spurgte jeg, om jeg kunne få med til et halvt år, så jeg kunne hente ved de halvårlige kontroller. Det kan jeg ikke, for det har de ikke kølekapacitet til. Kan det være rigtig, at man skal have den lange køretur hver 3. måned, og så kan man jo risikere at komme derned, og der lige har været en og hentet det sidste Copaxone, og så må man køre tomhændet hjem. Hvad med de stakler som ikke kan fragte sig selv, og hvad med dem som er så heldige at have fuldtids arbejde, hvordan skal de få deres medicin?

Svar

Desværre er det rigtig at man selv, eller en anden skal hente medicinen. Det hedder sig, at idet det er dyr hospital medicin kan det kun udleveres på et hospital. Man kan nogen steder få dispensation til at få udleveret til et halvt år, hvis man er helt sikker på at man ikke imellemtiden skal skifte medicin. Men ellers hedder det sig at man kun kan få udleveret til 3 måneder, for at undgå medicin spild.

Hvis der kan være tvivl om hospitalet overhovedet har medicinen, må du lave en aftale med dem, så de ved hvilken dag du kommer, og dermed have sikkerhed i at de har medicinen.