Gå til hovedindhold

Medicin - udlandet

Spørgsmål

Min hustru har sclerose. Hvis jeg skulle blive udstationeret i en periode på 1 år eller 2 år i et ikke EU-land, hvordan forholder det sig så mht. medicinering (ugentlig injektion i hjemmet) og adgang til behandling i Danmark?

Svar

Jeg svarer ud af lægelig erfaring, ikke juridisk og lovgivningsmæssigt.

Det kommer an på flere ting. Jeg forudsætter, at din hustru er berettiget til behandling i Danmark og er skatteborger her?

Vi har f.eks. nogle danske patienter, som bor i Sverige, men som arbejder i Danmark, og som får medicinen udleveret her.

Hvis du rejser til et andet land f.eks. et år som aupair pige, mener jeg ikke du er berettiget til, at Danmark betaler din medicin i den periode. Men jeg har f.eks. en patient, der er udstationeret i 3  år i Bruxelles (vist til  Nato eller EU), og den person er berettiget til at være i behandling i Danmark.

Jeg tænker, at du skal ringe til Sygesikringen, da din kone ikke er omfattet af din udstationering, og for at kunne give dig en specifik besvarelse, er der for mange uafklarede ting i din mail, f.eks. skal din kone arbejde også etc.

Se også dette link om medicin, udlandet.