Gå til hovedindhold

Mecombin

Spørgsmål

Jeg fik stillet diagnosen for snart 4 år siden, og begyndte på avonex for 3 år siden. Jeg er med i det forsøg, hvor man 3 dage om måneden også skal tage Mecombin, som jeg ikke ved om er kalk eller binyrebarkhormon.

Jeg har forstået det sådan, at det var meget vigtigt, at pillerne blev taget de samme dage måned efter måned. Mine dage er den 7., 8. og 9.

Inden for det sidste halve år har jeg - igen - fået ny sygeplejerske. Hun er sød, men der har været flere ting der roder, som der ellers plejer at være styr på.

Jeg var til mit 3-måneders besøg for små to uger siden, hvor jeg klart forventede at få nye piller med (der var jo ikke længe til den 7. juni), nen dem havde hun ikke fået. Hun lovede i den forbindelse at sende en mail, når hun fik pillerne. Jeg har rykket for dem, men stadig intet svar.

Miy spørgsmål er så nu: Hvor vigtigt er det, at dagene overholdes?

Svar

I det behandlingsforsøg, der kaldes Mecombin undersøges effekten af at kombinere effekten af behandling med beta-interferon (Avonex) og behandling med høje doser af binyrebarkhormonet methylprednisolon - givet 3 dage i træk én gang om måneden.

 

Forsøget er et såkaldt placebo-kontrolleret forsøg. Det vil sige, at man efter en lodtrækning får behandling med enten methylprednisolon eller kontrolmedicin.

 

Af hensyn til at behandlingen bliver så ensartet som muligt, skal behandlingen tages meget regelmæssigt. Der er dog ikke nogen egentlig risiko, hvis behandlingen af den ene eller anden grund bliver forsinket.