Gå til hovedindhold

Manglende kontakt med sagsbehandler

Spørgsmål
Jeg har, siden jeg fik konstateret sclerose, haft store problemer med angst og depression og det er først nu at kommunen har taget det alvorligt, at jeg altså er rigtig syg og skal have noget hjælp. Der er derfor nu ved at blive sat noget i gang.

Jeg har ikke haft et særlig godt samarbejde med min sagsbehandler. Uden at komme med den helt store forklaring, så holdt hun ikke sin aftale om at betale mine regninger, så jeg havde hverken telefon, internet - og fjernsyn har jeg stadig ikke. Jeg måtte betale 7000 kr for de regninger der lå på min mobil og internet, for at få det åbnet igen.

Jeg skrev til hende med det samme, at jeg nu stod uden midler resten af måneden og bad om hjælp.Det er nu over 2 uger siden og jeg har kun fået mad fordi min hjemmehjælper handler det til mig, idet jeg ikke har nogen kontanter.

Jeg har skrevet så mange gange til sagsbehandleren, hvilket hun ignorerer fuldstændigt. Jeg ligger og sover uden lagener på, da jeg er bange for at gå ned i vaskekælderen og jeg kan ikke købe et nyt. Det er så ydmygende.

Kan det være rigtigt, at jeg oplever det jeg gør? Har hun ikke pligt til at sørge for at jeg i det mindste får noget mad? Jeg er gået helt ned på det. Hvad skal jeg gøre?
Svar
Jeg forstår godt, at du har det svært. Jeg er ikke helt klar over, hvilken aftale du havde med sagsbehandleren omkring betaling af dine regninger, om det var en særskilt bevilling eller om I har indgået en aftale om, at sagsbehandleren betaler nogle af dine regninger af din pension (jeg formoder, at du får pension).

Det lyder til, at du har en godt samarbejde med din hjemmehjælper og jeg vil måske foreslå dig at tale nærmere med hende, herunder om du kan få hende til at kontakte visitator om hjælp til vask, bad eller andet.

Din nuværende situation er ikke rigtig holdbar. Hvorvidt du kan have behov for kontakt til din læge, kan jeg ikke vurdere, men vil bede dig overveje om det ikke kunne hjælpe dig.

Hvorfor din sagsbehandler ikke kontakter dig tilbage, er svært at svare på. Måske har hun været fraværende i en periode.

Jeg vil derfor anbefale dig, at kontakte en af hendes kolleger eller lederen af afdelingen.