Gå til hovedindhold

Manglende effekt af Copaxone

Spørgsmål
Jeg fik konstateret attakvis sclerose for 1 år siden efter en synsnervebetændelse. Jeg kom i Avonexbehandling, men måtte stoppe igen pga. udtalt kløe over hele kroppen. Jeg har nu været på Copaxone i 8 mdr, og får herudover Modiodal mod træthed samt Saroten mod smerter.

Jeg er ved at være temmelig fortvivlet, da jeg nu gennem 2 uger har haft konstante smerter og føleforstyrrelser under fødderne, på lårene, hænderne, fingrene og tungen. Smerterne/føleforstyrrelserne skifter konstant sted og er ikke ensidige.
Min sclerosesygeplejerske siger, at da det ikke er nye steder eller symptomer, er det ikke et attak.
 
Min fortvivlelse går på, at jeg ikke føler at Copaxonen har nogen effekt overhovedet, jeg har tværtimod fået det værre efter opstarten for 8 mdr siden.
Skal jeg trøste mig med, at der ikke er nogen som ved hvordan jeg ville have haft det, hvis jeg ikke tog Copaxonen.
Jeg tænker om medicinen overhovedet har nogen effekt, eller jeg bare skal lære at acceptere tingenes tilstand!
Svar
Copaxone virker attakforebyggende, og forventes ikke at virke på de symptomer, man har i forvejen.

Det er lidt usikkert på beskrivelsen om der er tale om et attak eller andre årsager til symptomerne (teoretisk f.eks. B-vitaminmangel) det kan kun vurderes ved grundig gennemgang af din sygehistorie, en lægelig undersøgelse og blodprøver.
Så jeg synes du skal kontakte din scleroseklinik igen, og anmode om en hurtig tid og evt. referere til mit svar.

Hvis det vurderes at være et attak, og hvis man overvejer at behandle det med binyrebarkhormon, skal behandlingen iværksættes indenfor få uger. Intensivering af Saroten-behandling mod føleforstyrrelser kan også overvejes.