Gå til hovedindhold

Magnesia mod forstoppelse

Spørgsmål

Jeg har lidt af forstoppelse igennem mange år, men har igennem nogle måneder nu, haft et fantastisk resultat ved indtagelsen af 2 stk. Magnesia lige inden sengetid.

Jeg oplever ikke forstoppelse eller mavekramper mere, som jeg gjorde før jeg begyndte at indtage Magnesia.

Jeg har så i en kort periode, 2-3 dage, undladt at indtage Magnesia for at se mit afføringsmønster, men lige så snart jeg holder pause fra produktet, er jeg tilbage ved udgangspunktet med forstoppelse igen.

Mit spørgsmål er: Er Magnesia et lægemiddel jeg kan tage uden pause? Eller er der nogle risici, jeg bør kende til som sclerosepatient?

Svar

Mange mennesker med sclerose har behov for daglig medicin mod forstoppelse. Du kan læse mere om de forskellige behandlingsformer et andet sted på hjemmesiden, se Afføringsproblemer.

I den forbindelse er det vigtigt at understrege, at motion, væske og kostregulering altid skal være optimeret, inden man begynder at bruge afføringsmidler.

Hvis du har brug for behandling, kan du bruge Magnesia som en varig behandling, hvor man blot skal huske, at kontrollere calcium og fosfatbalancen i blodet efter længere tids brug. Du kan også forsøge med hørfrø, eller et fibertilskud til kosten, f.eks. "Husk", i stedet for Magnesia.