Gå til hovedindhold

Må jeg arbejde som vikar, hvis jeg ikke har noget flexjob for tiden

Spørgsmål

Jeg er visiteret til et flexjob, men har ikke noget lige for tiden.

Mit spørgsmål lyder nu: Selvom man er visiteret til flexjob, er vikariater så stadig tilladt?

Svar

Som flex-modtager kan du ikke, som udgangspunkt, arbejde som vikar. Når jeg undersøger fortilfælde, er der dog lidt modstridende dokumentation, så dit udgangspunkt bør være at du undersøger det hos din kommune.

Ordningen er rettet mod vedvarende job, og således ikke job af kortere varighed. Men du bør som nævnt undersøge det lokalt.

Hvis du derimod fik kontakt med vikarbureau der ville ansætte dig, med et garanteret antal timer, og på funktionærlignende vilkår, tror jeg at du vil støde ind i problemer.

Jeg kan ikke læse af dit spørgsmål, om du søger vikariater fordi du ad den vej vil finde et fast arbejde, eller om du befinder dig bedst ved at være løst tilknyttet arbejdsmarkedet.

Vikariater er ofte lidt hårdere job end de faste job, idet virksomheden har brug for en kvalificeret ressource i en given periode. Den fleksibilitet du som fastansat vil have, vil du nok få svært ved at finde i et vikariat.

Så mit råd til dig, er at komme i gang med jobsøgningen til et fast job. Herunder selvfølgelig kontakt til vikarbureauer, som jo også arbejder med besættelse af faste stillinger. Vikarbureauerne er ofte gode ambassadører for jobsøgende, og kan skabe åbninger til virksomhederne, som det kan være svært at gøre som udenforstående.

Der er mange succeser med medarbejdere i flexjob, så se at få skabt nogle kontakter til virksomheder, som du mener, kunne være gode arbejdspladser for dig.

I den forbindelse er uopfordrede ansøgninger særdeles gode. Du kunne eventuelt bruge stillingsannoncer som en åbning for en dialog.

&#160

&#160