Mælk m.v
d. 22 november 2009

Jeg har for ganske nylig fået konstateret sclerose, hvorfor jeg lige siden har været meget interesseret i hvilke alternative behandlingsmetoder der er til stede for scleroseramte.

Efter at have søgt på nettet, lader det til at kosten har en stor indvirkning på blandt andet antallet af attaker og deres omfang. På grund af dette vil jeg meget gerne henvises til en kostvejleder/diætist med speciale indenfor sclerose. Kan du anbefale nogen med særlig kompetence?

Desuden er jeg interesseret i at vide, i hvor vidt et omfang jeg skal holde mig fra mælkeprodukter af den fedtfattige slags. Herunder også mælkeprotein i alverdens madvarer?

Jeg regner med, udover at leve et sundere liv via min kost, også at tage imod mulighederne for medicinsk behandling.

Desværre kan jeg ikke direkte anbefale en privatpraktiserende kostvejleder/diætist. Der er jo dog mulighed for korte kostforløb på Sclerosecentrene, hvor der er mulighed for både undervisning og mere individuel vejledning i forhold til dine behov. Desuden kan du selv spørge dig for hos de ernæringsterapeuter, der står på henviserlisten på www.detforening.dk.

For at få mindst mulig mængde af mættet fedt i kosten, er det en meget god idé at undlade de fede mælkeprodukter. Om de magre mælkeprodukter skal undlades beror på en individuel vurdering, det vil sige at, om du for eksempel har symptomer på overfølsomhed eller allergi kan være afgørende for om du får dette råd, i en indviduel vejledning.

Det er klart, at det er vanskeligere at undlade nogle meget benyttede produkter i sin kost end nogle produkter vi ikke så hyppigt benytter i vores kultur. Det kan dog være umagen værd.

Skrevet d. 22 november 2009