Gå til hovedindhold

Lov der skal beskytte forsikringsselskaberne

Spørgsmål
Jeg er under udredning for sklerose. Overlægen fortalte mig at han ikke kan gøre noget for mig, pga. en lov som skal beskytte forsikringsselskaberne. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad det er for en lov.

Sagen er at jeg fik en føleforstyrrelse i hele højre side den 1. maj, og siden har alle undersøgelser vist at jeg har sklerose undtagen én - rygmarvsprøven. Den viser ingen tegn på betændelse.
Overlægen siger derfor at han ikke kan give mig diagnosen sklerose, selv om han godt ved at jeg har sklerose, da loven siger at han skal vente et år, og hvis symptomerne stadig er der, må han gerne stille diagnosen.
Svar
Der findes ingen lov der i dette tilfælde kan/skal beskytte forsikringsselskaberne.
Det der muligvis er, er nogle regler for hvornår man lægefagligt må stille diagnosen, men det har intet med forsikringsselskaberne at gøre. Forsikringsselskaberne udbetaler normalt først erstatning ved kritisk sygdom når diagnosen er stillet, og der har været evt. attaks.
De helt specifikke krav er selskabsbestemt og står i forsikringsbetingelserne.

Hvis du kan få ham til at stille diagnosen inden et år, er jeg sikker på forsikringsselskabet vil se velvilligt på en evt. erstatning.