Gå til hovedindhold

Lønstigning i fleksjob

Spørgsmål

Jeg har siden 2010 haft et dejligt fleksjob på 15 timer ugentligt, hvor jeg er tilfreds med min "mindsteoverenskomstmæssige løn" og trives rigtig meget. Men er det rimeligt, at min chef ikke tilgodeser mig, med hensyn til de få midler han har at gøre godt med med hensyn til lønstigning? Det er som om han til den årlige MUS samtale mener, at jeg skal være tilfreds pga. mit lavere timeantal, og at han hellere vil tilgodese andre grupper. Men betyder det ikke en nedgang i min realløn, når andre priser er stigende? Det er ikke de store penge, der sikkert er tale om, men det er mere princippet i det. Hvor mange år uden lønstigning skal der gå, før der er tale om diskrimination af en fleksjobber?

Svar

Lønforhandling er et mellemværende mellem arbejdsgiver, lønmodtager og den faglige organisation. Jeg vil anbefale dig at tage kontakt med din faglige organisation. Jeg er klar over, at du ikke er medlem af arbejdsløshedskasse,
men medlemskab af en faglig organisation er udmærket også for personer i fleksjob. Den faglige organisation har den nødvendige viden om løn og ansættelsesforhold.