Gå til hovedindhold

Ledsageordning

Spørgsmål

Jeg henvender mig vedrørende en ledsageordning til svømning for min far, som er over 67 år og kørestolsbruger (lam i højre side). Jeg har forgæves talt med kommunen, Trygfonden og en socialrådgiver hos jer. Har I nogle erfaringer på dette område?

Svar

Ledsageordnng kan ifølge lovgivningen ikke bevilges til personer over 67 år. Personer som før 67 år har fået bevilget ledsageordning, kan beholde ordningen efter 67 år. DUKH har samlet oplysninger om støttemuligheder til folkepensionister, som du kan læse her.

Jeg forstår din fars behov sådan, at han har behov for hjælp til at komme til og fra svømmehal og har behov for hjælp i svømmehallen. Med hensyn til befordring tænker jeg, at han har handicapkørsel, hvis ikke kan du kontakte kommunen for nærmere vejledning.

Med hensyn til hjælp i svømmehallen, er det nogle gange muligt at finde frivillige hjælpere. Om det er muligt der, hvor din far bor ved jeg selvfølgelig ikke, men tænker at hvis der findes et Frivilligecenter, kunne det måske være muligt at spørge der.