Gå til hovedindhold

Ledighedsydelse og flexjob

Spørgsmål

Jeg skal til jobsamtale, og har i den forbindelse følgende spørgsmål:

Hvis jeg bliver ansat som timelærer på normale vilkår, og så bliver fyret om et halvt år grundet nedgang i elevtal, er jeg så berettiget til ledighedsydelse? (jeg bliver visiteret til flexjob om et par uger).

Hvis jeg nu bliver ansat som flexjobber, og så bliver fyret om et år, er jeg så berettiget til ledighedsydelse?

Jeg har læst på handicaprådets sider om flexjob, at man ikke længere er berettiget til ledighedsydelse efter det første flexjob. Det lyder, i mine ører, fuldstændig absurd, for så er det jo "farligt" at gå ud på jobmarkedet, hvis man mister alle rettigheder efterfølgende.

Svar

&#160

Man er berettiget til ledighedsydelse, hvis man inden for de sidste 18 måneder har haft flexjobansættelse i minimum 9 måneder. Det betyder at du hvis du bliver afskediget efter 6 måneder, som ny flexjobber, ikke kan få ledighedsydelse, men, hvis du derimod, efter 12 måneder bliver afskediget, er berettiget til ledighedsydelsen.

Flexydelsen er ansættelse under normale vilkår. Hvis du derimod mener at du ikke vil gøre brug af flexydelsen, i det første stykke tid, bortfalder tilbudet, og du skal så senere søge igen.&#160