Gå til hovedindhold

Lazarus reflex

Spørgsmål
Jeg har set et indslag om Lazarus reflex og at ved stimulation af denne kan fremkalde en orgasme - også ved døde personer. Hvor sidder denne reflex og hvordan stimuleres denne?

Min tanker går i retningen af de personer, der sidder i kørestol og er lammet fra livet og ned, kan de ved stimulation af denne reflex få en orgasme?
Jeg ser det som en fantastisk mulighed for at opleve en orgasme - trods det at være lammet.
http://www.ted.com/talks/lang/en/mary_roach_10_things_you_didn_t_know_about_orgasm.html
Svar
Lazarus refleksen er en refleks der er udløst fra rygmarven, det vil sige uden stimulation fra hjernen, men kun fra nervesignaler stimuleret i rygmarven. Det er en ret voldsom sammentrækning af mange muskler, og det kan tænkes at det ikke er behageligt for et menneske som er bevidste og ikke er lamme fra fx navlen og nedefter.  

Allerede nu fremkalder man udløsning via rygmarven, det drejer sig om mænd der er lamme og som via et specielt massageapparat ( Ferticare) kan få fremkaldt udløsning således at man kan opsamle sæden, og vedkommende kan få børn. Det er altså ikke en refleks man påvirker for at fremme en orgasme i normale tilfælde, dog gør man brug af refleks ved fx mænd der sidder i kørestol.