Gå til hovedindhold

Lange udlandsrejser

Spørgsmål

Jeg skal til Thailand i august, for at tage en bartender uddannelse. Jeg er i Thailand i 4 uger. Jeg er på Gilenya i øjeblikket. Har ikke haft nogle attakker de seneste par år. Men jeg vil høre med hensyn til forsikring, hvad der vil være bedst, nu hvor det gule sygesikringsbevis ikke dækker, og jeg derfor vil modtage behandling på lige fod med thailænderne, hvis nu uheldet er ude, og jeg får et attak. 

Efter Thailand rejser jeg til Australien. Det vil sige, at jeg alt i alt er væk i et godt stykke tid omkring 3-4 måneder, og vil derfor gerne sikre mig at jeg har den rette forsikring.

Svar

Det at der nu arbejdes med et blåt kort og ikke et gult, gør at behovet for ekstra rejseforsikring er stort, da de færreste danskere vil ønske at havne på et offentlig hospital i Thailand.

Du skal være særlig opmærksom på din lange rejse, hvis den ikke er afbrudt, da langt de fleste årsrejseforsikringer har en begrænsning i, hvor lange rejser der er dækket, det er typisk 1-2 måneder. Kommer man udover dette behov, skal der tegnes særskilt forsikring for den resterende periode.