Gå til hovedindhold

Kurser i at afspænde musklerne

Spørgsmål

Jeg arbejder med en kvinde som har sclerose. Jeg er meget interesseret i sygdommen, specielt i udstrækningen/afspændingen af hendes muskler og led. Har altid prøvet mig frem med stor succes i at afvikle og formindske kramperne, men er der decideret kurser, hvis man gerne vil lærer mere?

Svar

Det er dejligt at høre om dit engagement og lyst til at vide mere og dygtiggøre dig. Desværre kender jeg ikke til specifikke kurser, hvor man kan lære om mindskelse af kramper. Det du har behov for er noget grundlæggende viden om sclerose, og hvordan sygdommen påvirker kroppen. Denne basis er nemlig vigtig for at forstå, hvorfor kroppen reagerer som den gør.

Jeg vil foreslå dig at tage kontakt til den fysioterapeut, der evt. kommer hos borgeren, fortælle om din interesse og spørge om du kan blive vejledt i, hvordan du bedst muligt hjælper borgeren. Hvis der ikke allerede kommer en fysioterapeut, kan det muligvis arrangeres?
Der findes naturligvis også kurser, for folk der gerne vil være sports massører, hvor du vil kunne få noget grundlæggende viden om muskler og sener. Men sygdomsdelen er den vigtigste.