Gå til hovedindhold

Krav til badeværelsesændringer

Spørgsmål

Aalborg kommune har bevilliget en ændring af vores badeværelse og det skal naturligvis være anvendeligt for min kone, og derfor har de opsat nogle krav/kriterier som er følgende.

Tekst fra kommunen: "Håndvask skal have "flad" bund og afløbtæt ved bagvæg. Forkant af vask skal være 55 cm fra væg. Friplads under og ved vask skal være minimum 80 cm. Type som Ifö 2512. Hvis familien ønsker det, kan de selv etablere og betale bordplade evt. med" Jeg læser det som 80 cm UNDER vasken, hvilket lyder vildt og umuliggør vores mulige valg og da også at anvende. Spørgsmål: Er der nogen regler jeg kan holde mig til ( Dansk Standard "Tilgængelighed for alle" som siger 80 cm til overflade af vasken ) eller kan kommunen kræve hvad de vil? Og den "FLADE VASK" kan de kræve det? Nu kunne jeg jo godt bare spørge kommunen, men jeg vil forfærdelig gerne inden jeg snakker med dem, vide hvor hårdt jeg kan stå på min ret.

Svar

Tak for dit spørgsmål af 23.11.2011 vedr. ændringer af jeres badeværelse.  

Teksten fra Aalborg Kommune er ikke helt logisk. Du kender tilsyneladende DS 3028:2001 – ”Tilgængelighed for alle”. Oplys kommunen om kapitel 4.5 – Toiletter (wc – rum) fig. 4.2.3 og kapitel 6.5 – Toiletter og baderum. Her er oplyst de rigtige mål. IFØ 2512 er en god stabil håndvask med god plads under vasken. Stort bassin til hjælp for personer, som evt. skal have hjælp til at blive vasket, samt god støtte for arme og hænder. Afløb i væg som Geberit vandlås nr. 51.110.