Gå til hovedindhold

Kramper i benene og på kroppen

Spørgsmål

Mit spørgsmål går på om det er sclerosen der gør, at jeg for tiden har en masse kramper i mine ben især i mine lægmuskler, derud over har jeg tit ondt i mine led på fingrer og tæer, men det værste er næsten at jeg kan få kramper i brystet som så forflytter sig til bag på ryggen, og jeg kan ikke strække mig selv så meget at det slipper, nogle gange får jeg det også i ballen som så forplanter sig i mit ben, og det kan komme uden at jeg laver noget.

Svar

Det lyder som om, at du har spastiske symptomer i forskellige af kroppens muskelgrupper. Spasticitet er en stivhed/øget spænding, der kommer i musklerne, hvis man har fået en skade i central-nervesystemet. Spasticitet kan også vise sig ved muskelkramper, der kan være smertefulde. Ved sclerose angriber sygdommen central-nervesystemet, og der udvikles efterhånden spastiske symptomer hvilket især rammer benene. Du kan læse mere om spasticitet her.
Spasticitet behandles primært med to typer medicin: Baklofen og Sirdalud. Der er dog kommet en ny type medicin, Sativex, som er et cannabispræparat, der kun må bruges ved spasmer hos patienter med sclerose, hvor der ikke er tilstrækkelig effekt af Baklofen og Sirdalud.