Gå til hovedindhold

Kosttilskuddet Biodrain og slankebehandlinger med Bailine

Spørgsmål

Jeg fik diagnosticeret MS i slutningen af 2011. Har ingen daglige gener af sygdommen og får Avonex en gang ugentligt. Har kun haft det ene attak i 2011, der gjorde at jeg blev undersøgt for sygdommen og fik diagnosen stillet. 

Jeg har et måske "overfladisk" spørgsmål i forhold til andre mere seriøse spørgsmål, der bliver stillet herind (hvilke jeg drager stor nytte af at læse svarene på - så tak).
Mine spørgsmål går i forhold til kosttilskud og behandling i forbindelse med ønsket om at tabe mig. Jeg overvejer at begynde på udrensningskur ved hjælp af produktet Biodrain, der bl.a. forhandles i Matas. Dette skulle angiveligt udrense kroppen og nedbryde fedt i mave-tarm kanalen. Det indeholder bl.a. cikorierod, bioflavonider, loppefrøskaller, spirulina, rødkløver, løvetand, artiskok, gyldenris, tidsel og klorofyl. Har I kendskab til brugen af dette i forhold til MS? Kendskab til at det vil være en dårlig ide, kan have en skidt indvirkning på immunforsvaret eller nervesystemet hvilket kan medføre attakker eller andet?

Ligeledes tænker jeg at påbegynde Bailine behandling. Dette er elektrotræning der skulle kunne stramme kroppen op. Behandlingen består af elektroder man får sat på de enkelte muskelgrupper, og så sendes der stød igennem elektroderne, således at musklerne trækker sig sammen og "trænes". Især denne behandling er jeg lidt urolig omkring og vil genre høre jeres mening om? Kunne der f.eks. være risiko for at disse stød ville stimulere immunsystemet eller nervesystemet på en uhensigtsmæssigmåde sådan at det kan fremprovokere attakker? Tænker særligt når eneste attak jeg har haft netop har været kramper, om man så kunne forestille sig at dette ville genkaldes ved stødene i behandlingen? Håber I har mulighed for at besvare min henvendelse - og forhåbenltig give mig ro i sindet vedrørende påbegyndelsen af disse forløb.

Svar

Dit spørgsmål er lige så seriøs, som alle andre spørgsmål der stilles her, og tages selvfølgelig lige så seriøst af mig!
Tillykke med, at du er ved at ændre din livsstil med henblik på et varigt vægttab. Jeg vil forholde mig meget konkret til dine 2 spørgsmål, og ikke forstyrre svaret med mine generelle anbefalinger i forhold til, hvordan man bedst opnår et varigt vægttab. Hvis du er interesseret i at læse mere om dette, har jeg tidligere på året besvaret et spørgsmål omkring Dukan kuren og varigt vægttab.

Jeg har undersøgt, om der skulle være nogle negative sammenhænge mellem de forskellige aktive indholdsstoffer i Biodrain og sclerose. Mange at disse indholdsstoffer er ikke særligt velundersøgte specifikt i forhold til sclerose, men med den viden der er tilgængelig i dag, er det eneste der umiddelbart stikker lidt ud spirulina. Spirulina har i nogle dyreforsøg vist sig at påvirke immunforsvaret. Lige så snart et kosttilskud påvirker immunforsvaret, er der grund til at stoppe lidt op og undersøge nærmere.
Sclerose er en autoimmun sygdom der skyldes, at kroppens eget immunforsvar angriber de fedtskeder (myelin), der ligger omkring hjernens og rygmarvens nerver, hvilket fører til en ødelæggende betændelsesreaktion. Da der på nuværende tidspunkt er meget lidt viden omkring, hvordan spirulina kan påvirke sygdomsprocesserne ved sclerose, er det ikke til at forudsige, hvilken effekt spirulina kan have på sclerose og behandlingen af denne.
Jeg vil ikke decideret fraråde, at du prøver Biodrane, men blot anbefale at du er meget opmærksom på ændringer i din sygdomsaktivitet, og på kroppens reaktioner i det hele taget.

Umiddelbart ser jeg ikke nogen fare ved at benytte Bailine elektroterapi, da de elektriske impulser der sendes til musklerne er meget milde. Jeg kan selvfølgeligt ikke garantere dette 100 %, men da et attak udløses af dit immunforsvar, hvilket ikke burde kunne sættes i gang af Bailine elektroterapi, mener jeg at behandlingen burde være sikker for dig.