Gå til hovedindhold

For kort virkning af Mitoxantrone

Spørgsmål

Mit spørgsmål går på, at jeg i dag får Novantrone-kur hver tredje måned. Det har jeg fået i ca. 2 år hvilket jeg har været glad for, for når jeg har fået den, synes jeg, at jeg har jeg fået flere kræfter.

Lige i øjeblikket synes jeg imidlertid at det står lidt stille med bedringen - kun når jeg lige får kuren kommer mine kræfter tilbage. Kan denne korte virkning skyldes at der går 3 måneder imellem behandlingerne?

I så fald vil jeg måske mene at Trysabri er bedre for mig, da der kun går en måned imellem hver behandling.

Jeg tør dog heller ikke holde op med Novantrone, for den først måned efter behandling har jeg jo flere kræfter til at gå.

Svar

Mitoxantrone bruges overvejende til behandling af fremadskridende sklerose, men bruges også i visse tilfælde til behandling af attakvis sklerose, hvor der har været udtalt sygdomsaktivitet.

Effekten af Mitoxantrone og Tysabri, som kun bruges til attakvis sklerose, er helt forskellig. Man kan derfor heller ikke sammenligne varigheden af de enkelte behandlinger direkte.

Hvis du oplever, at Mitoxantrone sådan set virker i starten, men at virkningen ikke holder i 3 måneder, vil man eventuelt kunne øge de enkelte doser. Det kan også være en mulighed at supplere behandlingen med binyrebarkhormon (methylprednisolon) givet som tabletter, i en dosis på 500 mg om dagen 3 dage i træk hver 4. uge.

Tysabri vil kun være et alternativ til Mitoxantrone, hvis du er i behandling for attakvis sklerose, da man ikke ved, om Tysabri overhovedet virker ved fremadskridende sklerose.