Gå til hovedindhold

Kørselsbehov i sagsbehandlingstiden

Spørgsmål

Har haft handicap-bil siden januar 2007, søgte ny i januar 2014. Fik besked for 14 dage siden at sagen ikke går igang før engang i oktober. Min bil er færdig, og at reparere den vil blot være en stor udgift for mig. Overvejer at købe "ny" brugt bil nu, og hvis jeg så får lov til at få en ny handicap-bil, sælge den igen og købe ny handicap-bil i stedet. Men er usikker på hvilke konsekvenser dette kunne have, også økonomisk for mig. Min nuværende handicapbil står/kører uden afgift.

Svar

Jeg forstår det sådan, at det er en almindelig personbil, som du har og ikke en nedstolet bus/kassebil. Når du sælger din nuværende handicapbil, skal du være opmærksom på, at det, som du får for bilen, skal indgå i et evt. nyt køb af handicapbil. Du skal derfor oplyse salgsprisen til forvaltningen.

Du spørger, hvilke konsekvenser det vil have for dig at købe en bil nu - før afgørelsen. Umiddelbart vil jeg sige, at det koster dig bilens pris ligesom det også vil koste dig ejerafgiften. Du kan kontakte din kommune med ansøgning om fritagelse for ejerafgiften. Du kan også kontakte din kommune med hensyn til vejledning af, hvilke muligheder du kan have for befordring i en periode uden handicapbil. Under alle omstændigheder vil jeg anbefale dig at kontakte kommunen, inden du foretager dig yderligere.