Gå til hovedindhold

Kør godt med din kørestol

Spørgsmål

Hverdagen som rullestolsbruger. Hvor kan man lære de praktiske færdigheder, og små tricks til at begå sig i hverdagen som rullestolsbruger? Kender I nogle steder? Jeg har primær progressiv sclerose på 10. år, og tiden nærmer sig, hvor jeg skal til at være fuldtids-rullestols-bruger.

Svar

Det er lidt vigtigt at vide, om det er manuel kørestol du bruger eller el-kørestol, for selv om begge typer handler om manøvredygtighed er det jo på forskellig vis. Mig bekendt bliver der desværre ikke udbudt nogen kørestols kurser nogen steder, det er ellers en god ide. Vigtigst er det jo at "lege" med din kørestol, så du lære den at kende, ligesom når man får en ny mobil telefon, eller da man tog køretesten til bil.

Socialstyrelsen har lavet en metode for testning af ens evner som kørestolsbruger, og det er en god guideline for, at man som bruger lære sin kørestol og dens funktioner og muligheder godt at kende. Det er en standardiseret metode og den kan downloades på Socialstyrelsens hjemmeside "Kør godt", bemærk at du skal alliere dig med en anden, som så kan teste dig.