Gå til hovedindhold

Kop- og flaskeholder til kørestol

Spørgsmål

Jeg er ergoterapeut i en kommune. Jeg er blevet spurgt, om jeg kan hjælpe en dame med sclerose, født i 1956, med at kunne drikke selvstændigt.

Når hun sidder i kørestol, ryster hun meget ved små anstrengelser. Hun drikker i dag, ved at bøje hoved lidt frem, suge i et sugerør og få væske op fra en kop. Anstrengelserne giver dog mange smerter!

Derfor vil jeg gerne høre dig, om der findes en form for "dropstativ" med væskepose og slange, til at suge i med munden, som vil kræver færre kræfter?

Til orientering. kan jeg nævne at damen i forvejen bruger rygerobot.

Svar

Jeg kan godt forstå damens ønske om at kunne drikke selv og klare sig selvstændigt, med de ting hun har mulighed for.

 

Jeg har undersøgt, om der findes nogle væskeposer, "drops", der vil kunne bruges. Uimddelbart ser der ud til, at firmaet Kirudan, www.kirudan.dk, der forhandler plejeartikler, har nogle dropposer som der kan søges tilsat et sug.

 

Ellers vil jeg foreslå, at du påsætter en kop/flaskeholder på hendes kørestol. Det er muligt at få nogen, der kan vendes og drejes, så pågældende belastes mindst muligt.

 

Firmaet forhandler en fleksibel kopholder med skruetvinge (hmi-nr. 50342) og har 2 stk brugbare flexarme (hmi-nr. 29851 eller hmi-nr. 48331).

 

Lange sugerør kunne også være en mulighed (hmi-nr. 36795) - de fås hos .

 

Jeg håber det har givet dig lidt muligheder, og held og lykke med det.