Gå til hovedindhold

Kontorstol, vejledning af muligheder

Spørgsmål

Vi har en kolleger på arbejdspladsen, som har sclerose. Jeg vil, i den forbindelse, spørge om I kender til firmaer som forhandler kontormøbler til scleroseramte? Det gælder specielt kontorstole, som står fast, men stadig har alle de andre gængse indstillingsmuligheder?

Svar

Jeg er ikke bekendt med, at noget firma sælger kontormøbler specielt beregnet på mennesker med sclerose.

 

Når der vælges produkter til borgere med sclerose, ses der på hvilket behov de skal dække, hvad borgeren skal understøttes til at kunne, og det varierer meget fra person til person.

 

Jeg vil anbefale, at I afprøver en kontorstol med centralbremse – den vil kunne holde stille og ikke dreje, når man rejser og sætter sig. Hvis du går på hjælpemiddelinstituttets hjemmeside, www.hmi-basen.dk, og søger under arbejdsstole med bremse og for eksempel gasfjeder til højderegulering, kommer flere egnede forslag frem.

 

Nogle af stolene kan ”sættes” sammen efter behov – for eksempel høj ryg, armlæn/ikke armlæn, fodbøjle, ekstra dybt sædeenhed.

 

Men man kan jo også ringe til kommunen og høre, om de kan hjælpe med at udarbejde en optimal arbejdsplads til din kollega.

 

Tak fordi I gør noget.