Gå til hovedindhold

kontakt til MS sygeplejerske

Spørgsmål
Jeg fik diagnosen sclerose i slutningen af november.
Jeg har haft synsnervebetændelse, og pt. har jeg et attak i begge ben, det er de samme symptomer i både ben og fodsåler, det startede i oktober. Det er en følelse af, at de er bedøvet/sover, og jeg har nedsat kræfter. 

For nylig startede imidlertid en ny mærkelig følelse på den venstre side af det venstre knæ. Det er på et område på ca. 5 cm, hvor huden er hypersensitiv, som om jeg har brændt mig eller fået en voldsom hudafskrabning.

Jeg troede først, at jeg havde slået mig voldsomt, men der er intet at se. 

Er det noget, jeg bør kontakte min MS sygeplejerske om, eller er det bare endnu en forværring af mine nuværende symptomer i benene?
Svar
Det lyder som om du har fået flere føleforstyrrelser i dit ben. Du fortæller også, at du har nedsat kraft i dine ben og føleforstyrrelser i fødderne, men har haft dette siden oktober. Jeg går ud fra, at din scleroseklinik er informeret om disse symptomer.

Det nye angreb hvor du mærker en brændende fornemmelse på et lille område, er noget nyt.
Det er nok ikke noget, man vil  give dig attak behandling for (binyrebark hormon), men hvis det generer meget, kan man behandle med forskellige former for medicin, som afhjælper nervesmerter.

Jeg mener altid man skal underrette sin MS sygeplejerske om nye symptomer, når de opstår, det bliver så noteret i journalen. Hvis der er lang tid til næste kontrol i scleroseklinikken, har du måske glemt det igen.